רוצה לשמור על טריות הפירות והירקות לאורך זמן ארוך יותר? הגעת למקום הנכון!
רכשת שקיות ReBag וזה מעולה כי הפירות והירקות שלך מוגנים הרבה יותר ממשתמשי שקיות הניילון. אך בעזרת הטיפים הבאים הפירות והירקות שלך יאריכו חיים הרבה יותר וישמרו על טריות לזמן רב יותר.
מתחילים!
1. הפרדת כוחות –
נעים מאוד – גז אתילן. הגז הזה קיים רק בפירות והוא אחראי על מנגנון הבשלת הפרי.
ניתן להשתמש בגז הזה כדי להבשיל פירות בוסר כמו בננות ואבוקדו (הקטע הזה שמניחים מספר אבוקדואים בעיתון? אז זה כדי לעשות להם סאונת אתילן כדי שיבשילו)
אך מצד שני, הוא יכול להאיץ תהליך ריקבון בפירות וירקות שכבר הבשילו ובכך להרוס אותם לפני שהספקת להשתמש בהם.
לכן! יש להפריד בין פירות לירקות עד כמה שניתן כדי להימנע ממצב שאנחנו פותחים את המקרר והיי חצי מהמלפפונים הפכו לעיסה מושית ולא נעימה.
2. מקלחת אחרי הירקן –
יש מן מנהג לא ברור שנדבק אלינו מתישהו במהלך החיים והוא לשטוף את כל הפירות והירקות אחרי הקניות בירקן. אוקיי, זה בסך הכל נשמע הגיוני. הפירות והירקות הגיעו מבית האריזה מותשים ואחרי יום ארוך וגם להם מגיע להתקלח.
בתכל'ס מה שקורה הוא ששטיפה ללא צורך של הפירות והירקות גורם לרטיבות שנשארת עליהם גם לאחר הייבוש. הרטיבות הזו, בתוספת מקום סגור כמו מקרר, יכולה לגרום להתפתחות בקטריה שבתורה תאיץ את תהליך הריקבון ותחזיר אותך לירקן מוקדם מהצפוי. לכן, לא לשטוף את הפירות והירקות ופשוט לקחת את שקיות ReBag ולהכניס אותן As Is למקרר. פשוט, נוח וישמור על טריות הפירות והירקות!
3. מהו מחזור החיים של הפירות והירקות שלנו?
אורך החיים של הפירות והירקות שלנו הוא לא מושג ערטילאי! כשמאחסנים אותם במקרר תקין ועובדים לפי ההוראות ניתן להעריך את אורך חיי הפירות והירקות שלנו. זה סופר חשוב כשעושים קניות כי ככה ניתן לתכנן, עד כמה שאפשר, את השימוש בהם ואת הרכישה הבאה שלהם.
(בתמונה: מארז שקיות ReBag – קליק לרכישה)
הרשימה –
סלרי, כרוב-ניצנים, כרוב, כרובית, ארטישוק – עד שבועיים
חסה, ברוקולי, תבלינים – עד שבוע
גזר, סלק, לפת, צנון – שבועיים עד 5 שבועות
עגבניות בשלות, מלפפונים, קישואים, חצילים – עד שבוע
אבטיח ומלון בשלים ותות שדה – עד שבוע
אבוקדו, מנגו, אפרסק, משמש, אגס – עד שבוע
תפוחי-עץ – עד 3 שבועות
4. ברוגז עם עם מאכלים אחרים –
המקרר שלנו הוא תחנת רכבת של המון סוגי מזון ולכן הפירות והירקות שלנו יכולים לפגוש המון מאכלים שלאו דווקא יעשו להם טוב.
ידוע שפחיות וקופסאות מזון מכילות חומרים משמרים שמצד אחד עוזרים לשמירה על המזון אך מהצד השני משחררים גזים (זוכרים את ידידנו אתילן?) שיכולים להגיע לפירות ולירקות שלנו ולהאיץ את תהליך ההבשלה שלהם.
5. לא לפוצץ את המקרר!
מקרר עמוס זה מחזה מלבב כשפותחים אותו במאנצ' למשהו, אבל מקרר עמוס מדי עלול לחסום זרימה של אוויר הנחוץ לאיוורור שלו ובכך להשאיר חומרים שיכולים לגרום לפירות ולירקות שלנו לסיים את חייהם מוקדם מדי.
6. צרכנות נבונה
אנחנו האחרונים שנגיד לך לא לאכול יותר פירות וירקות. אבל, תכנון נכון ורכישה מדויקת של כמות המזון הדרושה לך יכולה לעזור לך לזרוק פחות מזון לזבל, לקנות פחות פירות וירקות ממקומות מזדמנים ולתרום לאיכות הסביבה!
מכאן מתחיל כדור שלג חיובי שיחסוך לך כסף (זריקת מזון ואי רכישה של מזון מיותר) וזמן (פחות מזון נזרק, פחות ביקורים אצל הירקן) ומי לא רוצה כמה שיותר משניהם?!
7. החייאה
כן, הקטע הזה ממשחקי המחשב תופס גם על ירקות שורש.
ירקות השורש שלך מתחילים לגלות סימני עייפות? כל מה שצריך לעשות הוא למלא קערה במי קרח ולהכניס אליה את החבר'ה לעשר דקות.
לאחר מכן, באורח פלא שאי אפשר באמת להסביר עדיין, הם יקומו לתחייה ויעניקו לך עוד מספר ימים של חסד להשתמש בהם.
לסיכום:
אנחנו מקווים שהצלחנו להעשיר את הידע, כמות הפירות והירקות שלך וקצת את הכיס שלך עם הטיפים שכתבנו במאמר הזה.
במידה ויש לך טיפים משלך, נשמח לשמוע עליהם בעמוד הפייסבוק שלנו!
בעיית בזבוז המזון היא אתגר משמעותי בעולם ובמיוחד בישראל שבה 44% אחוזים מהפסולת הביתית היא פסולת אורגנית.
אם נצליח לצמצם את זריקת המזון נוכל מצד אחד לתרום לשימור הטבע היפייפה שיש לנו במדינתנו היפה, להוריד את מחירי המזון ולתעל את הייצור שלהם למקומות טובים יותר.
קראת את כל המאמר? כל הכבוד!
אנחנו מקווים שעזרנו לך לצרוך נכון יותר ולכן ReBag מצ'פרת אותך ב-5% הנחה על כל עגלת הקניות שלך למימוש מיידי!
קוד קופון Reader
ניתן לרכוש מארז שקיות רב פעמיות מבית ReBag בלחיצה כאן