You are currently viewing איך למנוע בזבוז מזון (גם) עם שקיות אקולוגיות?

איך למנוע בזבוז מזון (גם) עם שקיות אקולוגיות?

נתחיל, ובכן, עם מספר נתונים מדאיגים.

  • ישראל מדורגת במקום השני במדד ה-OECD בזריקת מזון. אנחנו מדברים על 2.4 מיליון טון של מזון כשמחציתו עדיין ראוי לאכילה! (לקט ישראל)
  • 44% מהפסולת המושלכת לפחים היא פסולת אורגנית
  • 33% מהתוצרת המיוצרת בארץ נזרקת לאשפה
  • משפחה בת 4 נפשות תזרוק 1152 ק"ג של מזון מדי שנה
  • קצת מספרים – 19.3 מיליארד שקלים הוא שווי המזון שנזרק בשנה. כן. בשנה.

אחרי שהבהלנו אותך קצת, נספר לך שזה לא סוף העולם (עדיין) ויש המון מה לעשות ברמה האישית והמשפחתית כדי למנוע את בזבוז המזון המשווע.

איך מתחילים?

קניות בסופר:
האויב מספר אחד של שמירה על מזון הוא כמובן ידידנו המבצע. הרי מי לא אוהב מבצעים? הם כללללל כך מפתים – 1+1, השני ב-50%, קונים 3 ומשלמים רק על 2 וכהנה וכהנה תרגילים שיווקים מבריקים שנועדו לעשות אך ורק דבר אחד: לגרום לך לרכוש יותר. ולא כי צריך, אלא כי "שווה". לכן הדרך המהירה ביותר להפחית את בזבוז המזון היא להפסיק לקנות במבצעים. ברגע שמשילים את מעטפת האשליה של המבצעים מבינים שגם כלכלית עדיף לרכוש במחיר "יקר" ולהשתמש עד הסוף מאשר לקנות "במבצע" ולזרוק את מה שקנית. גיבשנו עבורך מספר טיפים שבהחלט יעזרו לך להפחית את הצריכה ולחסוך לא מעט כסף.

  • רשימה מסודרת (עדיף באפליקציה שתהיה נגישה. Google Keep היא המלצת המערכת) של הרכישות הקבועות שלך תעזור לך להבין מה הקניות התדירות שלך וכך העיניים יתחילו להתרגל להבחין אך ורק במוצרים שמופיעים ברשימה.
  • ביטול כל מיני חברי מועדון ברשתות קמעונאיות. חברי המועדון האלו ניזונים מהרגלי הקנייה שלך ומתאימים לך מוצרים משלימים על בסיס הקניות שלך כך שיראו טבעיים בעגלת הקניות שלך.
  • טיפ הטיפים שאנחנו לא מספיק מייחסים לו חשיבות – להגיע לסופר על בטן מלאה! כשאנחנו רעבים הכל נראה לנו טעים ומתחשק לנו לאכול את כל מעבר 7. אבל כשנגיע הביתה ונסתכל על המוצרים בתוך השקית הרב פעמית שלנו או יותר נכון בקבלה שנקבל מהקופאית נבין שחרגנו מהסל הקבוע וסתם העמסנו מוצרים שאנחנו לא באמת צריכים.

(בתמונה: מארז שקיות ReBag – קליק לרכישה)

אחסון מזון במקרר:

בשוטף:
אכלת ארוחת ערב ונשארו קצת שאריות בסיר? מעולה! המקררים של היום שומרים על טריות המזון לאורך זמן רב יותר מבעבר ומה שהיה טעים אתמול בערב יהיה מעולה מחר בצהריים. חשוב מאוד להכניס את הסירים למקרר כמה שיותר מהר כדי למנוע התפתחות של חיידקים על המזון, במיוחד בחודשי הקיץ החמים. נשארה לך כמות גדולה של מזון? אפשר להקפיא את האוכל בפריזר ולהשתמש בו בהמשך השבוע!

בארוחות שישי\חג:
ה-טיפ שיכול לחסוך לך המון מזון וכסף הוא פשוט לבשל לכמות האנשים המדויקת ולהפסיק עם כל ה-שלא יחסר, שפע ושות'. זה מתכון בדוק לזריקת כסף ומזון. ברור שלא כל אחד אוכל כמו חברו, אבל בטוח שלא צריך לחשב את האוכל לפי 3 מנות לבנאדם. ואפשר להכין 3 סלטים ולא 5. אגב, אפשר לשאול את המשפחה\חברים מה הם מעדיפים לאכול וכך ניתן לדעת מה בדיוק צריך לבשל וכמה.

First in, First out:

או בעגה הצבאית – פיפו. האוכל שנכנס ראשון, ייאכל ראשון. חזרת מהסופר? כל מה שצריך לעשות הוא להכניס את המוצרים החדשים לחלק האחורי של המקרר ולסגור עליהם עם המוצרים הישנים ולהשתמש בהם קודם.
פוף! חסכת זריקה של מזון וכסף. קסם הא??

בקרת אקלים במקרר:

המקררים של ימינו עוצמתיים מאוד ויכולים להגיע לטמפרטורות נמוכות מאוד. יותר מדי נמוכות. קרות כמו הלב של ה-X שלך. וזה לא בהכרח טוב למזון שלך. כדי לשמור עליו מקורר מספיק אך לא חצי קפוא יש לוודא שהמקרר שלך פועל על טווח טמפרטורות של בין 1-5 מעלות.

טריות פירות וירקות:

המגרש הביתי של ReBag.
שקית רב פעמית של ReBag מאפשרת לפירות ולירקות שלך לנשום במקרר ולא לאגור לחות שתהרוס אותם בקצב מוגבר. אבל לא נכנס לזה כאן כי יש לנו מאמר שלם בנושא שאנחנו מזמינים אותך לקרוא.

לסיכום:

צריכה מופרזת היא החולה הרעה של המאה ה-21 ואיתה מגיעים המון חסרונות שהעיקרי בהם הוא בזבוז מזון. המדינות העשירות יכולות לאפשר לעצמן לרכוש כמויות גדולות של מזון, מה שגורם לעליית מחירי המזון שהופך להיות יקר אף יותר עבור החלקים העניים יותר של העולם. צריכה אחראית של מזון תמתן את בזבוז המשאבים של הכדור האהוב שלנו, תוריד את מחירי המזון וחשוב מכל – תעזור לאלו שצריכים אותו במיוחד.

 

קראת את כל המאמר? כל הכבוד!
אנחנו מקווים שעזרנו לך לצרוך נכון יותר ולכן ReBag מצ'פרת אותך ב-5% הנחה על כל עגלת הקניות שלך למימוש מיידי!
קוד קופון Reader
ניתן לרכוש שקיות רב פעמיות אקולוגיות מבית ReBag כאן

תפריט נגישות

×

עגלת קניות